Welkom op de website van groep 1/2!
Wij zullen jullie hier op de hoogte houden van alles wat er gebeurt in onze groep.


 

Leerkracht(en):
 
Hallo allemaal,     
                                                              

Ik ben juf Mariëtte. Ik werk al vanaf 1996 op de Gemmaschool. Dit jaar werk ik in groep 1/2.

 

Ik vind het erg leuk om hier te werken. Ik woon ook in "het Ven" op de Straelseweg. Het is hier fijn wonen.

 

Ik ben getrouwd en wij hebben 2 dochters. Ze heten Bibi 29 jaar en Wieneke 27 jaar. Zij wonen op zich zelf.
In oktober is ons eerste kleinkind geboren. Hij heet Job.
Wij hebben een kat en die heet Dinges en is 14 jaar

Mijn hobbys zijn tuinieren, winkelen, lezen en gezelschapsspelen.

Verder heb ik het druk met onze school, mijn huishouden en afspraken met familie en vrienden.

   
Fijn schooljaar van juf Mariette

 

 
Activiteiten:
 
Augusus/september 2018

Na een lange zomervakantie zijn we weer fijn begonnen met een nieuw schooljaar! We verwelkomen natuurlijk iedereen van harte, en in het bijzonder de kinderen die helemaal nieuw zijn op onze school.

De eerste weken staan vooral in het teken van het wennen aan elkaar , maar ook aan het aanleren en herhalen van lesjes als,  "hoe ruim ik mijn plakspullen op, waar staan materialen die ik nodig heb bv als ik ga vouwen, hoe ruim ik de bouwhoek op" etc. Ook bespreken we de school- en klassenregels met de kinderen.
Als u vragen heeft of u bent gewoon even lekker benieuwd hoe het gaat met uw kind, of u wilt even kijken in de klas, loop dan gerust na school naar binnen!

Half september starten we al met ons eerste thema 
Een thema duurt ongeveer 3 tot 4 weken, en staat dus centraal in de klas. Wat er ongeveer allemaal aan bod komt ziet en hoort u over een paar weken. Dan zetten we informatie hierover op deze site.

U kunt ons ook volgen op facebook

September thema "Dieren" .....we zijn begonnen....leuk


Beste ouder(s) / verzorger(s),
 
De komende periode zijn we bezig met het thema Dieren van Kleuterplein.
Met de kinderen werken, lezen, praten, zingen en spelen we over allerlei dingen die te maken hebben met dit onderwerp.
  
 • In het tussenlokaal gaan we een dierentuin maken.  De kinderen mogen allerlei knuffels meebrengen die te maken hebben met de dierentuin en ook spullen om die te verzorgen zijn welkom. Ook grotere dozen, die kunnen dienen als hok zijn welkom.
 • Een dierentuin heeft ook verzorgers nodig. Die wonen  in de huishoek en hebben daar ook veel verzorgingsspullen staan.
 • Groep 2/3 gaat een terrarium maken en groep 1/2 een aquarium. Veel vouwen, knippen en plakken. Maar ook dieren knutselen met doosje s en rolletjes. Kleine doosjes zijn ook heel welkom.
 • Dan het voorlezen van het themaverhaal ‘Al die boeken over beren…’. Dit verhaal gaat over Beer. Hij heeft een belangrijke vraag voor zijn opa: Waarom gaan bijna alle boeken over beren? Het blijkt dat veel dieren wel iets hebben waardoor ze niet goed in een boek passen. De conclusie van Opa beer is uiteindelijk dat een beer precies in een boek past en dus perfect is.
 •  Voor groep 2 aanleren van de letters P van panter en V van vis. Gedurende het thema mogen de kinderen spulletjes meebrengen, die in de verzameldoos passen,  die beginnen met deze letters. Groep 1 mag natuurlijk meedoen.
 • Voor groep 1 gaan we weer oefenen met lettergrepen. Wij noemen ze woordstukjes. Alle dierennamen kun je in woordstukjes hakken. O-LI-FANT welk dier zeg ik. Of, hoeveel stukjes hoor je het woord KROKODIL. Leuk om samen aan de eettafel dat spelletje te spelen.
 • We leren heel veel woorden die met dieren en dierentuin te maken hebben. Denk aan oppasser,  nachtverblijf(hok), voederschema(boek), het jong, de riek, namen van moederdieren en de namen van de jonge.
 • We gaan een liedje leren. Dat kunt u terugvinden op you tube, “ze kunnen zeggen wat ze willen” en natuurlijk “ik zag 2 beren, broodjes smeren”.
 • We gaan een versjes leren over dieren.                               Ziezo de zebra
 • Loopt stil en alleen                                                             
  Streepje voor streepje                                             
  Door de dierentuin heen.
  Zijn zwart witte vacht
  Ziet helemaal blauw
  Ziezo de zebra heeft last van de kou.
 • Verder gaan we rekenen met dieren, hoeveelheden en rekenbegrippen. Hokken bouwen die hoog en breed genoeg zijn.
 • Ook gaan we veel voorlezen. We proberen kinderen te leren om secuur te luisteren. Ik wil na het verhaal graag weten wie de hoofdpersoon is, of wie komen er allemaal in het verhaal voor, of wat was het probleem in het verhaal, hoe is dat opgelost. Ook leuk om thuis bij het voorlezen te verweven.
 • En natuurlijk staan onze gymlessen in het teken van dieren. Dierenspelletjes, dierenbewegingen enz.  
  En dan ook nog…………een bezoek van Dhr. Jos Geurts met dieren als slangen en muizen.
  Op woensdag 19 september zal hij in groep 1/2 en daarna in groep 2/3 een uur lang dieren laten zien en vertellen over alles wat daarbij hoort.